Haberler

Tofu Hakkında

Tofu Hakkında

Yemeklerde kullanıldığında her türlü çeşniyi absorbe etme özelliğine sahip olduğundan hem tatlı hem de tuzlu olarak çorbadan tatlıya, yemekten kızartmaya kadar birçok farklı alanda kullanılabilen bir üründür.

Haşlanmış soya fasulyesinden elde edilen sütün doğal maya ile mayalandırılması sonucu geleneksel yöntemlerle oluşan soya peyniridir. Türkiye'de yetişen, genetiği değiştirilmemiş yerli ürün Çukurova soyasından üretilen Tofu, lesitini alınmadan üretilmiştir. Üretiminde hiçbir koruyucu ve katkı maddesi kullanılmamıştır.

Sade ve nötr lezzeti ile hem tatlı hem de tuzlu olarak çorbadan tatlıya, yemekten kızartmaya kadar birçok farklı alanda kullanılabilen bir üründür. Yemeklerin içine eklenebileceği gibi sadece tofudan da yemekler yapılabilir.

Örneğin Japonya'da tofuya soya sosu ve taze soğan katılarak yenir. İçeriğinde bulunan yoğun miktarda kalsiyum ve proteinin yanında sıfıra yakın yağ oranıyla her yaştan insanın tüketimine uygun besleyici bir besin maddesi olma özelliği taşımaktadır.

Tofu hiç yağ içermemesi ve kalorisinin çok az olması sebebiyle de tercih edilmektedir. Protein, kalsiyum ve B vitamini değeri yüksek bir yiyecektir.Özellikle vegan beslenme tarzını benimsemiş kişilerin protein ihtiyaçlarını karşılamak açısından son derece özel bir yeri vardır.